Itt szűress!

Itt várunk!

Állandó szűrőhelyek

Fizetős szűrőhelyek

A hazai szűrőhálózatnak, a civil szervezetek felvilágosító munkájának és az államilag 100%-ban támogatott, korszerű HIV-kezelésnek köszönhetően Magyarországon az elmúlt években nem nőtt jelentősen az AIDS-es áldozatok száma. Jó lenne, ha ez így maradna!
Ahogy a fenti térképen is láthatod, minden megyében működik anonim, ingyenes szűrőállomás, sőt négy városban – Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Pécsen – a HIV-fertőzötteket ellátó központ (úgynevezett decentrum) is.

Bár gondosan gyűjtöttük össze neked az álladó szűrőhelyek címeit, mielőtt útnak indulsz érdemes odatelefonálnod, mert a nyitvatartási idők és a szűrési feltételek változhatnak! Arra is rákérdezhetsz, hogy gyorsteszttel vagy “vénás” teszttel végzik a szűrést.

Még kényelmesebb módja a teszt elvégzésének, amikor a szűrés „házhoz jön”, azaz a civil szervezetek eseményekre, népszerű szórakozóhelyekre kitelepülve végeznek szűrést. Így akár egy esti programmal egybekötve elvégeztesd a HIV-tesztet. Az eredményeket a mobil szűrésen is anonim módon kezelik, és az eredményt egy jelszó megadásával kapod meg gyorsteszt esetén 20-50 percen belül, a helyszínen, hagyományos vérvételes tesztnél pedig 7-14 nap múlva.
Válaszd ki a fenti listából a számodra legkényelmesebb helyszínt és időpontot, és gyere el, hogy frissítsd a HIV-státuszodat!
Ha éppen nincs a közeledben mobil szűrés, akkor menj el az egyik budapesti vagy vidéki anonim szűrőközpontba! Ha a szexuális úton terjedő egyéb betegségekre is szeretnél szűretni, és nem akarsz várni, akkor különböző fizetős szolgáltatók is a rendelkezésedre állnak.

+1

Ha valamiért nem akartok vagy nem tudtok elutazni a megyeszékhelyre vagy Budapestre, akkor ezen a linken megtaláljátok a hazai bőr- és nemibeteg gondozók elérhetőségeit, amelyek – elvileg – ugyancsak végeznek HIV-szűrést.

Fontos: a táblázatban található adatok régiek és egyáltalán nem biztos, hogy pontosak. Mielőtt elindultok, mindenképpen érdemes odatelefonálni, illetve a neten tájékozódni az aktuális helyzetről. Azt is tudnotok kell, hogy ezeken a helyeken jellemzően nincs anonim szűrés, azaz érvényes TAJ-kártyára szükségetek lesz, és az sem biztos, hogy felkészültek a HIV-szűrés elvégzésére.
(Ezért kizárólag csak akkor javasoljuk ezt a megoldást, ha valamiért végképp nincs lehetőségetek anonim szűrésre eljutni, és mindenképp tájékozódjatok elindulás előtt!)

A betegséggel és a terápiás lehetőségekkel kapcsolatos további információért kérjük, fordulj kezelőorvosodhoz.